Tandartspraktijk Nijmegen

Tel: 024 - 348 00 20

default_img.jpg

KNMT Nieuws

  1. Zorgverzekeraars gaan hun verzekerden met kinderen die niet naar de tandarts gaan voortaan gerichter informeren. Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland maakt dat bekend nadat de Autoriteit Persoonsgegevens haar heeft laten weten dat zorgverzekeraars dat inderdaad is toegestaan.
  2. Social media bieden legio kansen en mogelijkheden voor tandartsen en -praktijken. Toch zijn er ook een aantal valkuilen: waar moet je op letten als je als tandarts(praktijk) gebruik maakt van social media? Artsenorganisatie KNMG publiceerde een handreiking met aanbevelingen. De KNMT zet de belangrijkste valkuilen hieruit voor tandartsen op een rij.
  3. De KNMT gaat de komende tijd via een pilot met de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) onderzoeken wat er nodig is om een recept voor medicijnen elektronisch naar de apotheek te sturen  - bijvoorbeeld via veilige e-mail - en wat nodig is om elektronisch inzage te krijgen in het medicatie-overzicht van de patiënt.
  4. De verplichting vanaf 1 januari om bij elektronisch declareren aan te geven welke vlakken zijn gevuld (vlakcodering), leidt in de praktijk tot problemen. Om dit op te lossen heeft de KNMT onlangs met Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gesproken over een mogelijke overgangsregeling. Dit moet ervoor zorgen dat declaraties waarop de gevulde vlakken niet zijn aangegeven tot en met 31 maart 2020 gewoon worden geaccepteerd door zorgverzekeraars.
  5. Het bestuur en de directie van de KNMT hebben met verslagenheid kennisgenomen van het onverwachte overlijden van Hans Groeneveld, oud-bestuurslid, houder van de Maatschappijpenning en erelid van de voormalige afdeling Utrechtse Heuvelrug. Binnen de KNMT zette Hans zich met name in voor deskundigheidsbevordering.

tandarts oosterhout tand

Onze openingstijden

maandag:      08.00 - 16.45 uur
dinsdag:        08.00 - 16.45 uur
woensdag:    08.00 - 16.45 uur
donderdag:   08.00 - 16.45 uur

Adresgegevens

Tandartspraktijk Nijmegen
A.B.C. Suermondt en  S. van Riel  (tandartsen)
Jacques Tatistraat 1
6515 LM Nijmegen
Tel: 024-3480020