Bacteriën in tandplak maken zuren die het tandglazuur en zelfs het binnenste van de tand kunnen aantasten. Dit noemen we cariës of tandbederf. Hierdoor kunnen gaatjes ontstaan.

Om de tand te herstellen en te beschermen, moeten we de aangetaste delen verwijderen en vervangen door een vulling.  In onze praktijk vullen wij  met composiet, een kunsthars in de kleur van uw eigen tand of kies. U kunt na de behandeling weer volop glimlachen!

Zo gaat de behandeling

Als het nodig is krijgt u eerst een verdoving. Uiteraard overleggen we dit met u. Daarna boren we het tandbederf of de oude vulling weg. Als de kies helemaal schoon en droog is etst de tandarts de kies, dit doen we om het weefsel ruw te maken zodat het beter hecht. Dan brengen we een speciale lijmlaag aan. Hierop wordt de vulling in laagjes opgebouwd. Tussendoor zorgt een blauwe lamp ervoor dat het vulmateriaal hard wordt. De vulling werken we af met een boortje.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de tand of kies wat gevoelig zijn. Na een paar weken moet dit overgaan. Soms is een vulling iets te hoog, de tandarts kan dit aanpassen. Blijven de klachten of wordt het erger, neem dan contact op met uw tandarts. Als de vulling diep is, dan kan het zijn dat er (alsnog) een wortelkanaal behandeling nodig is.